Kiemelten fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, környezetünk védelme, az élővilág megóvása – ezért fogadtuk örökbe a Fővárosi Állat- és Növénykert fenséges hímoroszlánját, Basilt! Ezzel újra bronzfokozatú támogatói lettünk az intézménynek.

Basil, a ritka ázsiai oroszlánok egyike Helsinki Állatkertjében született 2009-ben és még kölyökként került át nyelvrokonainktól, fővárosunkba. Az 1866-ban megnyitott városligeti létesítmény egyébként a világ egyik legrégebbi állatkertje, a nyitás óta eltelt évek során összesen hét kis indiai oroszlán cseperedett fel kerítései között. A kritikusan veszélyeztetett ázsiai oroszlánokból kevesebb, mint 300 egyed él állatkertekben, vadon élő állományát pedig alig több, mint párszáz példányra becsülik.

Mint minden oroszlán, az ázsiai fajta is társas állat és családi közösségben él. A természetes élőhelyükön cseperedő fiatal hímeknek kétéves korukban saját családot kell alapítaniuk, míg a nőstények egész életükben a családdal maradnak. A hímek néhány éves barangolás után átveszik az uralmat egy család fölött, ahol 2–3 évig maradnak. Általában csak a nőstények vadásznak, ők is általában éjszaka.

Az oroszlán a dzsungel királya. Tulajdonságai és cégünk fő értékei azonosak:

  • erő, hatékonyság, dinamizmus, kiválóság – ezek biztosítják, hogy mindig megbízható, rugalmas és stabil szolgáltatást nyújtsunk partnereinknek.

Közösség és csapatmunka: a közösségi szellem és a csapatmunka adják cégünk sikeres működésének alapjait.

Basil oroszlánhoz kapcsolódva – a korábbi sikerén felbuzdulva – újabb rajzversenyt hirdetünk kollégáink gyermekei és unokái számára. Ennek részleteiről április 22-én, a Föld Napján küldtünk részletes információt munkavállalóink számára.