Környezetvédelem

A Szemerey-Plus Zrt. Vezetősége kötelességének érzi, hogy természeti kincseit megőrizze a jövő generációja számára. Ezért a tevékenységéből származó környezeti kockázatokat és hatásokat meghatározta és intézkedéseket hozott létre azok legalább szintentartására.

Beszerzéseink során midig figyelünk arra, hogy környezettudatosan, lehetőség szerint újrahasznosított termékeket vásároljunk.

Az ökohatékonyság elve, az életciklus- alapú megközelítés szemlélet alapján korszerű, EUR 6-os motorokkal felszerelt, maximum 2 éves átlagéletkorú gépjárműveket használunk. Ennek érdekében folyamatosan cseréljük ki a gépjárműparkot, rendszeres vezetéstechnikai tréningekkel törekszünk az üzemanyagfelhasználás csökkentésére. A klímaváltozás enyhítése érdekében az ÜHG gáz kibocsátás mennyiségének csökkentése érdekében rendszeresen szervizeltetjük járműveinket. A felhasznált üzemanyag mennyiség alapján tervezzük a felhasználás mennyiségének csökkentését.

A Biodiverzitás megőrzése érdekében prioritásként azonosítottuk a lehetséges HAVARIA események, a lehetséges véletlen és szándékos károkozások okozta környezetei hatásokat és intézkedéseket hoztunk azok csökkentése érdekében. Kiemelt figyelmet fordítunk az esetlegesen bekövetkező környezetszennyezés esetén a kármentesítésre.

Mind a központi irodahelyiségek mind a költséghelyeken keletkező kommunális hulladékokat a bérbeadók elvárásainak megfelelően gyűjtjük.