Gyakran ismételt kérdések

Hogyan lehetek kamion sofőr?

Rendelkezz CE kategóriás jogosítvánnyal, érvényes GKI kártyával, érvényes digitális sofőrkártyával, érvényes PÁV vizsgával. A Szemerey-Plus Zrt. szívesen veszi megbízható pályakezdők jelentkezését is.

Hogyan lehetek nemzetközi kamion sofőr?

Rendelkezz CE kategóriás jogosítvánnyal érvényes GKI kártyával, érvényes digitális sofőrkártyával és érvényes PÁV vizsgával. A Szemerey-Plus Zrt. nemzetközi sofőrjei modern Mercedes-Benz Actros kamionokat vezetnek, valamint személygépkocsit is igényelhetnek saját használatra.

Mit jelent az, hogy hetelős sofőr?

5 munkanap, szabad hétvégék. Vagyis a sofőrünk a kényelmes kamionban alszik, melyekben két ágy, hűtő és légkondi is van. A Mercedes Actros kamionok valóban dizájnosak, sőt kényelmesen belakhatod őket, hiszen kocsigazda rendszerünk van.

Mi az a tachográf?

Másnéven menetíró készülék. 2023. 08.21-től kizárólag digitális tachográfokkal rendelkező járműveket lehet forgalomba helyezni. A Szemerey Plus Zrt. flottájában kizárólag digitális tachográffal rendelkező járművek vannak. Az Európai Parlament 165/2014/EU rendeletét a sofőrök munkakörülményeinek javításáért és a biztonságosabb közlekedésért alkották meg. A digitális tachográf rögzíti az indulási és az érkezés helyét, a határátlépést, valamint 3 óránként a jármű koordinátáit, a jármű által megtett utat, a sebességet, a vezetési- és a pihenőidők időtartamát és a tengelyterhelési adatokat. Ez megkönnyíti a hatóságok, az ellenőrök és a sofőrök munkáját is, valamint jelentősen rövidül az adminisztráció, gyorsabb a határátlépés. Ráadásul lehetőség van a távolról történő leolvasásra is. A rögzített adatok kiértékelésével hatékonyabban lehet megtervezni az útvonalat vagy a vezetési időt.

Mi az a digitális sofőrkártya?

A tachográffal felszerelt járművet vezető sofőrnek rendelkeznie kell digitális tachográf kártyával (más néven sofőrkártyával) Ezt a kormányhivataloknál személyesen lehet igényelni a meghatározott formanyomtatványon. Ehhez szükség lesz személyazonosító iratokra, lakcímkártyára, vezetői engedélyre.

Ha bármi történne útközben a kamionnal, mit kell tennem?

A Szemerey-Plus Zrt. 7/24, azaz nonstop műszaki ügyeletet működtet. Bármikor sofőr kollégáink rendelkezésére tudunk állni, és igyekszünk a körülményeknek megfelelően, minél gyorsabban orvosolni a problémát. A sofőröknek nem kell intézniük semmit. A biztosításokhoz tartozó papírmunkát a műszaki asszisztens kolléga intézi. Az ügyfeleink árujáért azonnal küldünk cserevontatót.